Bruk sansene

Når jeg jobber med et produkt, om det er bilde, film eller nettside, så er det alltid like viktig for meg å levere så teknisk perfekt som jeg klarer. Dette er nesten en diagnose, jeg klarer ikke å gjøre noe halvveis. Av og til kan dette faktisk være negativt.

Kjenn dine grenser

Når man jobber opp mot en kunde så er det ofte satt en pris på forhånd som er regnet ut i fra antall timer brukt. Hvis du da bruker 2 timer ekstra på å finne den perfekte fonten, eller er usikker på å bruke gul eller blå, så kan dette gjøre at du bruker for lang tid på en kunde uten at det er utslagsgivende. Dette høres kanskje litt rart ut. Jo, du skal alltid gi 110%, men tenk alltid på deg selv. Man bør aldri gå til det punktet hvor man overarbeider seg eller jobber og ikke får betalt for det.

Å være bevist på hvor ens egne grenser går, både mentalt og fysisk, er superviktig. Jobber du alene og møter veggen er det ingen som kan jobbe for deg. Du er alene.

Dette er noe av det tøffeste jeg har måtte innse nå som jeg jobber alene. For å løse dette problemet så har jeg benyttet meg av de andre rundt meg. Lager du en film så få med deg en person som kan hjelpe deg. Tar du bilder så kan du spørre noen om deres mening.

Bruk kompetansen til andre

Når du skal montere et sikringsskap hjemme så ringer du en elektriker, skal du skifte bekledning på huset så kontakter du en snekker. Når jeg trenger god lyd i en film leier jeg inn en lydmann.

Konklusjon // Finn de rette kontaktene og bruk dem

Å utvide kontaktnettverket er alltid lurt. Jeg har jobbet lenge med å finne gode folk å ha rundt meg. Når man har funnet gode kontakter så er det også viktig å vedlikeholde samarbeidet. Hjelp hverandre, ikke vær egoistisk.

Jeg bruker ofte makeup-artister på motebilder. En løsning som er innarbeidet igjennom år mellom fotografer, modeller og stylister er TFP. TFP står for «Time for print». Dette vil i korte trekk si at alle får bilder til sin portfolio. Får du, gir du.

2018-02-21T18:47:25+00:00